IMPACT לקהילה!

ארגון ידידים

ארגון ידידים הנו ארגון ארצי הפועל שלושים שנה בקרב ילדים, בני נוער וצעירים במצבי סיכון מכל גווני האוכלוסייה בארץ. ידידים מסייע בכל שנה לכ-3,000 ילדים ונוער בפעילויות תהליכיות הנמשכות לאורך השנה כולה. הארגון מפעיל למעלה מ-1,700 סטודנטים ומתנדבים בתכניות חינוך ורווחה שונות בעשרות קבוצות ברחבי הארץ.

תכניות הארגון פועלות על הרצף החל מילדים בגיל בי”ס יסודי הבאים מרקע של הזנחה בבית, דרך בני נוער בסכנת נשירה, נערות במצבי מצוקה, נוער עובר חוק, הכנה לשירות משמעותי של אוכלוסיות אלו, ליווי בשירות הצבאי ועד תכניות הכנה לאזרחות והכוון להשכלה ותעסוקה של צעירים.

בכל תכניות הארגון הסטודנטים מקבלים ליווי מקצועי ושוטף במהלך השנה כולה

מסלולי התנדבות

בתים חמים לנוער וילדים באשדוד ובקרית גת במצבי סיכון בגילאי 6-18.  הבתים מספקים מענה מקצועי – הוליסטי המשלב מתן ידע, יעוץ, הכוונה, תמיכה, עזרה והדרכה, עוטפים בחום ואהבה ומייצרים דמויות משמעותיות וחיוביות, תוך רגישות להבדלים הבין-תרבותיים ולצרכים של כל אחד ואחת מהילדים.

תפקיד הסטודנט: הסטודנט משתלב בצוות הבית לכל דבר, ומשמש דמות משמעותית לילדים לאורך כל השנה כולה.

מתי וכמה: גמיש

מטרות התוכנית: התכנית מיועדת לילדים בגילאי 6-12 בעיר אריאל אשר הופנו על ידי בתי הספר או מחלקות הרווחה, על רקע היעדר מבוגר משמעותי היכול לסייע להם מבחינה לימודית, רגשית וחברתית. 

תפקיד הסטודנט\ית: להוות מודל לחיקוי, אח\ות גדול\ה ודמות משמעותית עבור החניכ\ה.

מתי וכמה: 3-4 שעות שבועיות, פעם-פעמיים בשבוע, גמיש בהתאם ללו”ז הסטודנט\ית והילד\ה

התוכנית מיועדת לנערים ולנערות במצבי סיכון ומצוקה, בגילאי 13-17 המופנים ע״י הרווחה.
מטרות התוכנית: יצירת מערכת תמיכה חברתית, לימודית ורגשית, מניעה והפחתה של התנהגויות מסכנות, פיתוח תפיסת עתיד חיובית, פיתוח כישורי חיים ומסוגלות תעסוקתית.

תפקיד הסטודנט\ית: להוות מודל לחיקוי, אח\ות גדול\ה ודמות משמעותית עבור החניכ\ה.  

מתי וכמה: 4 שעות שבועיות, פעמיים בשבוע-כל פעם שעתיים, גמיש בהתאם ללו”ז הסטודנט\ית והנער\ה

מודל ייחודי וחדשני לטיפול בנוער עובר חוק. התכנית שואפת להרחיק את בני הנוער ממעגל הפשיעה, למנוע עבריינות חוזרת ולשלב את בני הנוער בקהילה באופן נורמטיבי. התוכנית מיועדת לנערים ונערות בגיל האחריות הפלילית 12-18 אשר הופנו על ידי שירות המבחן לנוער והמשטרה בעקבות חשד בביצוע עבירה פלילית.  

תפקיד הסטודנט\ית: להוות מודל לחיקוי, אח\ות גדול\ה ודמות משמעותית עבור הנער\ה לאורך השנה כולה.

מתי וכמה: 4 שעות שבועיות, פעמיים בשבוע-כל פעם שעתיים, גמיש בהתאם ללו”ז הסטודנט והנער\ה

התמודדות עם פוסט טראומה היא אתגר מורכב שמשפיע על כל התא המשפחתי, ובמיוחד על הילדים. מתוך הבנה עמוקה של צורך זה, יזמנו בידידים את תוכנית “ידידים למען ילדי החיילים” – תוכנית חלוצית והיחידה מסוגה בישראל.
התוכנית מציעה מענה מותאם אישית לילדים ובני נוער בגילאי 7-18, שהוריהם מוכרים כסובלים מפוסט טראומה. באמצעות חונכות פרטנית על ידי סטודנטים מיומנים, אנו מסייעים לילדים במגוון רחב של תחומים, כולל:

  • תמיכה רגשית וחברתית: יצירת קשר אישי יציב ומהימן.
  • סיוע תפקודי: ליווי בפעילויות יומיומיות.
  • סיוע לימודי ותעסוקתי: עזרה במשימות לימודיות ופיתוח מיומנויות.

היקף הפעילות: 2-4 שעות שבועיות.

כל חונך, בשיתוף פעולה הדוק עם המשפחה, בונה תוכנית סיוע מותאמת אישית לילד, עם מטרות ויעדים ברורים. החונכים מקבלים ליווי אישי ומקצועי שוטף מצוות התוכנית, הכולל הכשרות פרטניות וקבוצתיות, המבטיחות שהם מצוידים בידע ובכלים המתאימים ביותר כדי לתמוך בילדים ובני הנוער.
אנו מזמינים אתכם לקחת חלק במאמץ הלאומי הזה ולסייע לנו להמשיך להרחיב את הפעילות. התמיכה שלכם בתוכנית “ידידים למען ילדי החיילים” תאפשר לנו לחזק את המשפחות המתמודדות ולסייע לילדים לבנות עתיד טוב יותר

אזור התנדבות

ניתן להתנדב במרכזי פעילויות ברחבי הארץ:

קרית שמונה, טבריה, חיפה והקריות, בית שאן, עפולה, קצרין, צפת, כפר סבא, כרמיאל, נתיבות, אלעד, בת ים, חולון , רמלה-לוד, ראשון לציון, מודיעין עילית, אופקים, אשקלון, אשדוד, באר שבע, ירושלים , ביתר עילית, רחובות, קרית גת, תל אביב, פתח תקווה, בית שמש, אילת, שער הנגב, נס ציונה , פרדס חנה, יבנה
יהוד, קרני שומרון.

* בעיתות חירום ובתקופות שלא מאפשרות התנדבות פיזית, רוב התכניות שלנו עוברות לפלטפורמות מקוונות להמשך התנדבות. 

הרשמה להתנדבות

נא להוסיף במייל: שם, ת.ז, טלפון ומסלול התנדבות

פרטי איש הקשר בארגון

דילוג לתוכן